پس از ادغام معاونت «فرهنگی و اجتماعی» با معاونت «دانشجویی»، و تشکیل معاونت جدید فرهنگی-اجتماعی و دانشجویی در پاییز سال 1395، تغییراتی بنیادین در ساختار این معاونت تازه تاسیس ایجاد شد. از مهم‌ترین این تغییرات، اضافه شدن «گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی-اجتماعی» است که هدف از تشکیل آن، ایجاد پشتوانه فکری و مطالعاتی در افزایش اثربخشی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، تسری دادن رویکرد فرهنگی و اجتماعی در بدنه معاونت فرهنگی-اجتماعی و دانشجویی، یکپارچه سازی بودجه ریزی، مطالعه، برنامه ریزی و ارزیابی فعالیت های معاونت جدید فرهنگی-اجتماعی و دانشجویی می باشد.
استفاده از واژه گروه، به معنای برخورداری این بخش معاونت از ماهیت نرم‌افزاری و مطالعاتی است. گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی-اجتماعی در مسیر وظایف خود به عنوان نهاد فکری معاونت، انجام امور برنامه ریزی و سیاست گذاری معاونت را نیز بر عهده دارد.

مأموریت های گروه مطالعات و برنامه‌ریزی:

1. مطالعه، تدوين و پيشنهاد سياست ها و راهبردهاي فرهنگي-اجتماعي دانشگاه؛
2. مطالعه، برنامه ريزي و هماهنگ سازي فعاليت هاي فرهنگي-اجتماعي دانشگاه (درون دانشگاهي و بيرون دانشگاه)؛
3. پايش و ارزيابي مستمر فضاي فرهنگي-اجتماعي دانشگاه و وضعيت رفاه و سلامت دانشجويي.

شرح وظایف گروه مطالعات و برنامه‌ریزی:

1. مطالعه و تدوین سیاست‌ها و راهبردهای فرهنگی-اجتماعی در چارچوب سند راهبردی دانشگاه؛
2. برنامه‌ریزی در جهت ارتقای اثربخشی فعالیت‌های فرهنگی-اجتماعی دانشگاه؛
3. هماهنگ‌سازی واحدهای مختلف دانشگاه در انجام فعالیت‌های فرهنگی-اجتماعی؛
4. پایش و ارزیابی مستمر فضای فرهنگی-اجتماعی دانشگاه؛
5. تنظیم برنامه و بودجه سالیانه معاونت در چارچوب سند راهبردی دانشگاه و نظارت بر حسن اجرای آن؛
6. بهینه‌سازی فرآیندهای سازمانی و سامانه های اطلاعاتی معاونت؛
7. برنامه‌ریزی برای ارتقای مهارت‌ها و توانمندی‌های مدیران و کارکنان معاونت؛
8. مطالعه و برنامه‌ریزی برای ارتقای همکاری‌ها و ارتباطات فرهنگی-اجتماعی دانشگاه با دیگر مراکز و مؤسسات در سطوح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی؛
9. مدیریت محتوایی شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، شورای دانشجویی دانشگاه و شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان؛

اعضای گروه مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی- اجتماعی:
در این بخش افراد ذیل مشغول به فعالیت هستند:
1.  دکتر محمدعلی وطن دوست؛ رییس گروه مطالعات و برنامه ریزی (عضو هیأت علمی گروه فلسفه و حکمت اسلامی)؛
2.  احمد موسمی؛ کارشناس مسؤول گروه (نیروی رسمی)؛
3.  ملیحه تابعی؛ کارشناس مطالعات راهبردی (نیروی شرکتی)؛
4.  زهرا جلیلی ؛ کارشناس ارتباطات و همکاریهای فرهنگی - اجتماعی (نیروی شرکتی).

آدرس: مشهد، میدان آزادی، پردیس دانشگاه فردوسی، بلوار دانش، ساختمان معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی
تلفن: 38806485 (051)
پست الکترونیک:
آدرس سايت: sp.um.ac.ir
آدرس کانال تلگرام:  https://t.me/culturalpolicyfum
آدرس صفحه اینستاگرام:  @culturalpolicyfum

برخی از مهمترین فعالیت های گروه مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی-اجتماعی

1. انجام طرح های مطالعاتی و پژوهشی؛

2. برگزاری نشست های گفتگو محور ایده دانشگاه؛

3. برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب؛

4. انتشاره نشریه ایده دانشگاه؛

5. تدوین بسته های سیاستی و برنامه ریزی برای واحدهای معاونت فرهنگی-اجتماعی و دانشجویی؛