دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی
فرهنگ هر جامعه برآیندی از افکار و اندیشه های متفاوت است. در هر جامعه ای نظرات و اندیشه ها و تفکرات گوناگون با مبنای نظری متنوعی وجود دارد. در این شرایط پیشرفت و اقتدار کشور و جامعه که در گرو وفاق و وحدت ملی است تنها یک راه حل دارد و ان راه حل گفتگو است. گفتگو و تضارب ارا میان اندیشه های و تفکرات متنوع و متکثر مجود در داخل جامعه.


کرسی های آزاد اندیشی محفلی است برای گفتگوی آزادانه حول موضوعات مختلف فکری، سیاسی، فرهنگی و علمی. ویژگی اصلی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه " محوریت دانشجویان در اظهارنظر و حاکمیت عقلانیت و فضای منطقی " در گفتگو است.
هر محفلی که در آن دانشجویان بتوانند حول یک موضوع مشخص با یکدیگر در یک فضای آزاد، منطق و اخلاق مدار گفتگو کنند مصداقی از یک کرسی آزاد اندیشی است.


قابل ذکر است تعداد حضار در جلسات عامل تعیین کننده ای نیست. جلسات کرسی های آزاد اندیشی می تواند از حلقه های چند نفره تا جلسات بزرگ چند صد نفره را شامل شود. کرسی آزاد اندیشی نشستی است که در آن به صورت آزاد نظامند، محترمانه،عقلانی، منطقی و شجاعانه ،در یکی از قالب های مناظره، نقد و نظر و پرسش و پاسخ به شبهات ، در باب موضوعی معین و از پیش اعلام شده، به اظهار نظر ، پرسش و پاسخ عمیق، گفتگو ، تبادل و تضارب آراء، همراه با استدلال و ارائه مستندات پرداخته می شود.


هر کدام از تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان (دانشجویی و استادی)، گروه‌های علمی و آموزشی، انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و شورا‌های صنفی، حداقل سه نفر از دانشجویان و هر یک از اعضای هیات علمی منوط به نداشتن حکم انضباطی می‌توانند درخواست برگزاری کرسی را به هیأت ناظر ارایه نمایند.


طرح ايده‌ی ايجاد كرسي ها‌ی آزادانديشی در مراكز علمی دانشگاهی و حوزوی به وسیله‌ی مقام معظم رهبری، در نامه ایشان به جمعی از دانش‌آموختگان حوزه علمیه در تاریخ 81/11/16 و به صورت موکد در بیانات معظم له در دیدار با جمعی از نخبگان علمی کشور در تاریخ 88/08/06 در خصوص ضرورت راه‌اندازی کرسی‌های مناظره، نقد، نظریه‌پردازی و آزادانديشي در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به عنوان فرآیندی مبتنی بر  عقلانیت و به‌کارگیری خرد جمعی در جهت تحقق جنبش نرم افزاری و توسعه علمی کشور مورد تاکید قرار گرفت. گفتنی است دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی با ابلاغ دستور العمل  اجرایی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در سال 1393 در دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل شد و در طی این سال ها همواره دانشگاه فردوسی مشهد با برگزاری کرسی آزاداندیشی متعدد در حوزه های موضوعی گوناگون، در صدر جدول برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها قرار دارد که نشان از موفقیت این دانشگاه در برگزاری این کرسی‌ها دارد.   

 

korsiha01